inspiration-mail - approx 1 per 3 months

© 2019 - MACHTELD RIJNTEN

Alles eruit

Bij het huis aan de Keizersstraat was het duidelijk. Alles moest eruit. De metalen deurkozijnen met brandwerende deuren, de keuken moest eruit want daar kwam een slaapkamer, en de eikenhouten (fineer)vloer moest er ook aan geloven want er moest vloerverwarming komen en het was ontzettend gehorig. Maar daar is dan gelukkig Marktplaats, want zoals nu wel duidelijk is, hou ik niet van weggooien. 

De vloer ging naar twee ondernemende vrouwen met een winkel in de Kinkerstraat, de keuken naar een asielproject en de deuren zijn opgehaald door een man die met zijn bedrijfje moest voldoen aan brandvoorschriften. 

Het water voor de keuken werd aangelegd vanuit de CV berging en de deur naar die berging werd verplaatst van hal naar keuken waardoor hij als bijkeuken gebruikt kan worden. De vloerverwarming is economisch in compartimenten verdeeld waardoor de kamers allemaal apart te regelen zijn en er veel energie wordt bespaard.

De oorspronkelijke badkamer en toilet zijn leeggehaald en opnieuw ingedeeld en de voormalig keuken is nu de master bedroom. Zo werd dit een huis met niet 2 maar 3 slaapkamers, niet 1 maar 2 badkamers én een bad in de master bedroom.

Links naar andere 'deel-projecten'