inspiration-mail - approx 1 per 3 months

© 2019 - MACHTELD RIJNTEN

Hoge deuren van bamboe

Het huis aan de Keizersstraat is ruim maar niet heel hoog. Om ruimtelijkheid te bevorderen heb ik aan de hal vier hoge deuren laten maken. 2 naar de slaapkamers en 2 naar de badkamers. De deuren naar de kamer zijn er geheel uitgehaald. De kolom die daartussen overbleef is onderdeel van de draagconstructie en is meegestuct in wit 'Dry-paint' leem. Hierdoor glanst hij en wordt monumentaal.

Het leuke van zulke hoge deuren is dat je echt niet meer voelt dat het huis een plafond op 246 cm heeft.

De deuren zijn gemaakt van recycled binnenplaat met dik bamboe fineer. Als de deuren geheel van bamboe gemaakt zouden ze veel te zwaar worden, dus dat was geen optie. De bamboe fineer is 'opengelegd' en niet geperst als blokjes. Hierdoor zie je de bamboe echt afgetekend in het patroon op de deur. Prachtig!

De omlijsting van de deuren is in de basis RAL kleur 7021, de basis van het huis. De gietijzeren handgrepen en sloten maken de deuren af. 

In de hal is een door mij ontworpen metalen wand geplaatst met een deur. Hierin zit half-transparant gewapend glas en het staal is onbewerkt. In tegenstelling tot alle strakke glazen wanden met glas wilde ik een wand met meer uitstraling. En naast mooi, ook functioneel. Zo hebben de kinderen hun eigen domein, ieder een slaapkamer en een eigen badkamer. En als de kinderen de deur uit zijn, is het uitermate geschikt voor verhuur. Ook is het geschikt als praktijkrumte. Deze hele verbouwing is strategisch uitgedacht. Er is rekening gehouden met zowel de wensen voor nu als toekomstscenario's.

Links naar andere 'deel-projecten'