inspiration-mail - approx 1 per 3 months

© 2019 - MACHTELD RIJNTEN

Make-Over

Voormalige eetkamer opstelling v.s. nieuwe keuken opstelling. Praktisch: combinatie koken en eten bij elkaar levert een extra slaapkamer op. De keuken op deze plaats was mogelijk omdat deze kamer grensde aan het CV hok met wasmachine-aansluiting. Leidingen en afvoer zijn dus naar links gelegd langs de vloer. De ingang naar de berging is van de gang verplaatst naar de linker keukenmuur waardoor dit 'CV-hok' een bijkeuken wordt en de ruime hal een grote muur krijgt voor een mooie kast. Er is een geluidsdempende plaat tussen aanrecht en muur aangebracht zodat de buren minimaal overlast hebben van 'kletterende pannen'. Keramiek tegels in visgraat op de muur om een eye-catcher wand te creëren. Voor mijn keuken wilde ik dat dit vooral gezelligheid zou uitstralen, warmte, en een gevoel van vroeger. Na 2 maanden hier te wonen kan ik zeggen dat deze groene muur inderdaad aan dat doel voldoet: Een gezellige plek. Boven het aanrecht hangen Led-industrie lampen in gerecyclede glazen druppels. Warm oranje licht voelt heel knus tegen het groen. Aan het eiland wordt gezeten, huiswerk gemaakt, geborreld en gekookt. Hier zit de inductie met dwondraft afzuiger zodat er geen lelijke afzuigkap in beeld hangt. Wat mij opvalt is dat je er minder last van hebt bij gesprekken omdat het geluid van de afzuiger onder oor-niveau zit. Bovendien is dit een energie-zuinige en toekomst-vaste oplossing. Het oranje-rode kastje is van Marktplaats en verzacht zowel het 'harde' van het betonnen blad als dat het de strakke rechte lijn van het blad heel vrolijk doorbreekt. En het is de etalage van gekke kopjes en 20 soorten thee:) 

Links naar andere 'deel-projecten'

VOOR VERBOUWING
NA VERBOUWING