inspiration-mail - approx 1 per 3 months

© 2019 - MACHTELD RIJNTEN

Vakantiehuisje

Het vakantiehuisje in Burg-Haamstede was sinds mijn 18de in de familie. Het was mijn vaders uitlaatklep om daar flink te verbouwen. Dus de eerste 4 jaar waren we daar vooral aan het klussen. En alles wilde hij zelf doen. Ik zat op de kunstacademie en dus mocht ik met een ontwerpvoorstel komen. Ik wilde het houten dak van het huisje aan de binnenkant zichtbaar maken in de woonkamer. WC en douche werden gesplitst en ik maakte een kleurenplan.

Wonder boven wonder ging mijn vader zonder tegensputteren akkoord met mijn ontwerp. Het werd gezellig en warm. tussen 2008 en 2012 gingen we goed renoveren. CV, Nieuwe keuken en badkamer, gastenhuisje werd opgeknapt van binnen. En door die verbeteringen konden we het huisje ook meer verhuren. Op deze manier bleef het betaalbaar want het huisje had dure erfpacht. 

Het was heerlijk om het huisje zo in te richten dat gasten zich er super welkom voelden. Het was niet groot en basic qua inrichting, maar het voelde echt als een mini-hotel met een houtkachel, mooie warme stoffering, lekkere bedden, mooi beddengoed en handdoeken die klaar lagen als er gasten kwamen. 

Het huisje werd zorgvuldig ontdaan van al te persoonlijke zaken maar er bleven leuke schilderijen, gezellige kastjes, boeken, lampjes en wat antiek. Zo werd huisje Haam een vakantiehuisje van heel veel vaste gasten:)

Tips voor je huisje als je het wilt verhuren:

  1. CV, warm-water, apparaten: Duidelijke instructies erbij scheelt je telefoontjes:) 

  2. Keuken om in te koken. Dwz naast the usual uitrusting: Echt goede pannen en messen. Mensen die van koken houden moet je nou eenmaal niet frustreren op vakantie. Verder: grote mokken, pasta pan, percolator naast koffiezet-apparaat, thermoskan voor thee. Daarnaast hadden wij een losse hete-lucht-oven die op de kast paste, een smalle vaatwasser en een hoek-kastje met een draai-plateau voor pannen. Alles zo efficient mogelijk, maar het was er wel!

  3. Spelletjeskast: The usual suspects, Monopoly, Triviant, Rummikub, speelkaarten maar ook 1000 stukjes puzzels horen in een vakantiehuisje. (met plank graag!) Ook in de spelletjeskast: een bak met potloden en stiften, gekleurd papier, kleurboeken, lijm, tekenblok, verf, enz. 

  4. Fijn beddengoed. Koop alles hetzelfde en koop kwaliteit. Bijpassende handdoeken aan witte hangertjes aan de muur oogt heel fris. 

  5. Maak een bibliotheek: Een plank of kastje met boeken die mensen mogen ruilen tegen hun eigen boeken als ze bij je verblijven. Attent!

  6. Probeer het zo te regelen dat er altijd 1 voorraad hout naast de houtkachel of haard klaarligt. Met aanmaakblokjes, klein hout en papier.